Renomirani naučnici provode prikladna naučna istraživanja i eksperimente u želji da razumiju kompletnost uticaja Rekonektivnih frekvencija (energije, svijetlosti i informacije™) na čovjeka, floru i faunu. 

Dr Hiroši Motojama, rođen je u Japanu 1925. godine. Diplomirao je na Tokijskom Univerzitetu za književnost i nauku i zatim stekao doktorat iz filozofije i psihologije. U znak priznanja za njegov važan rad na terenu, bio je nagrađen i odabran kao vodeći svjetski parapsiholog od strane UNESCO-a 1974. godine.

Zatim, pronalazač je uređaja za identifikaciju meridiana i "Ki" energije u čovjekovom tijelu (AMI - Apparatus for Meridian Identification) koji očitava galvansku električnu impedansu u kožI vrhova prstiju, kako bi se pročitao protok energije kroz meridijane tijela. Uređaj je u mogućnosti napraviti grafički prikaz koliko energije teče u svakom energetskom sistemu, a ako postoje krajnosti, u vidu previše ili premalo energije, mogu se propisati odgovarajuće terapije za ispravljanje tih neravnoteža. AMI instrument se koristi u američkim i japanskim medicinskim ustanovama kao dijagnostički aparat za istraživanje zdravlja i bolesti.

Dr Hiroši Motojama podsjeća: "Haos je energija, ali nasumična, koja nije u redu. Ali kada je energija u redu i na određenoj frekvenciji, ona postaje kvant, koji zatim stvara elektron, proton, jezgro i otuda atom. Atomi se kombinuju u molekule a oni se nastavljaju kombinovati dalje kako bi napravili DNK i protein, a zatim nastajemo i mi: materija koja ima svijest."


Autor je više od pedeset knjiga, uključujućI "Karma i reinkarnacija" i "U pravcu super svijesti: meditacijska teorija i praksa."

​DR HIROŠI MOTOJAMA - JAPANSKI NAUČNIK, DR PSIHOLOGIJE I FILOZOFIJE, AUTOR ČIJA JE PRIMARNA TEMA BILA VEZA UMA I TIJELA. ~ BIO JE PREDSJEDNIK INSTITUTA ZA ŽIVOTNU FIZIKU U TOKIJU (TOKYO INSTITUTE FOR LIFE PHYSICS) KAO I KALIFORNIJSKOG INSTITUTA ZA NAUKU O ČOVJEKU U KALIFORNIJI (CALIFORNIA INSTITUTE FOR HUMAN SCIENCE).  MOTOJAMA JE POZNAT PO ISTRAŽIVANJIMA KOJA SE ODNOSE NA AKUPUNKTURNE MERIDIJANE. PRONALAZAČ JE UREĐAJA ZA IDENTIFIKACIJU MERIDIANA I "KI" ENERGIJE U ČOVJEKOVOM TIJELU (AMI - APPARATUS FOR MERIDIAN IDENTIFICATION). AUTOR JE VIŠE OD PEDESET KNJIGA, UKLJUČUJUĆI "KARMA I REINKARNACIJA" I "PREMA SUPER SVIJESTI: MEDITACIJSKA TEORIJA I PRAKSA." AUTOR JE BROJNIH MONOGRAFIJA I NAUČNIH RADOVA KOJE JE PREDSTAVIO NA NAUČNIM KONFERENCIJAMA U MNOGIM GRADOVIMA. BIO JE INTEGRALNI MISLILAC KOJI SE ZALAGAO ZA SINTEZU MODERNE NAUKE SA SVJETSKOM DUHOVNOM TRADICIJOM.

Korotkov - Facebook.png

Dr Geri Švarc 

     
Dr Geri Švarc - direktor laboratorije za razvoj svijesti i zdravlja na univerzitetu Arizona. ~ Direktor Medicine, Neurologije, Psihijatrije, Psihologije i Hirurgije ~ direktor, Laboratorije za napredak svijesti i zdravlja
.
  Vidi temu

Dr Vilijam Tiler 

     
Dr Vilijam Tiler (SAD) Profesor emeritus Univerziteta Stanford - Odsjek Materijalne Nauke. ~ Autor osam knjiga, 250 naučnih radova i zvijezda filma "What The Bleep ... !?" ~ Više od 30 godina izučava...Vidi temu

Dr Erik Perl

     
Želeći da Rekonektivno Iscjeljivanje™ približi drugima, priroda posla je Erika odvela u preko 100 zemalja u kojima je uticao na milione ljudi. Erik se nada da će jednog dana svi naučiti da pristupe toj prirodnoj darovitosti. Vidi temu

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

 IVAN MIRKOVIC | MONTENEGRO | +38269234935        | WWW.REKONEKCIJA.ME © 2019