top of page

Odluke Ministarstva zdravlja u vezi metode Rekonekcije koja je dodata kao dopuna Pravilnika o tradicionalnim i alternativnim metodama iscjeljivanja, pod članom 3, kategorijom II (Metode očuvanja i unapređenja zdravlja), pod rednim brojem 3. pod nazivom, REKONEKCIJA (Rekonektivno iscjeljivanje i Lična Rekonekcija) i time definisana kao vid integrativne i komplementarne zdravstvene brige.

ODOBRENJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Rekonekcija je relativno nova priznata energetska metoda unapređenja zdravlja koju od 1993. godine obučava Dr Erik Perl u mnogim razvijenim gradovima i zemljama na planeti. U vezi je interakcija sa informativnim frekvencijskim opsegom koji harmonično utiče na tijelo i um.

Sa Rekonekcijom sam se prvi put upoznao 2013 godine. Razgledajući izloge pažnju mu je privukla knjiga Dr Erik Perla ”Rekonekcija: Iscijeli druge, iscijeli sebe”. (The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself) i nedugo zatim, 2014 godine, krenuo sam sa prikladnom profesionalnom obukom u vezi Rekonekcije i postao jedan od najmlađih učenika Dr Erika Perla.

Tri godine kasnije, u toku 2017. godine, dolazim u kontakt sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, prosleđujem im mnoge naučne reference (studije) na srpskom i engleskom jeziku koje su objavljene od 1993. godine, od strane mnogih renomiranih naučnika, koji su uz eksperimente u kontrolisanim laboratorijskim uslovima, koristeći naučnu metodologiju, zapravo dokazali da Rekonekcija predstavlja energetsku metodu unapređenja zdravlja, koja je neškodljiva za čovjeka, floru i faunu.
 

IZ NAVEDENIH NAUČNIH STUDIJA IZVEDENI SU NEVJEROVATNI UVIDI, NA PRIMJER, DA INTERAKCIJA SA TIM FREKVENCIJSKIM OPSEGOM UTIČE HARMONIČNO NA SRČANE I MOŽDANE TALASE, UVEĆAVA NIVO KISEONIKA U KRVI, REVITALIZUJE I ENERGIZUJE TIJELO, UVEĆAVA ENERGETSKI  POTENCIJAL  KOJI  TIJELO  EMITUJE,  ZATIM  OMOGUĆAVA  VIŠI  NIVO  SVIJETLOSNE  KOHERENTNOSTI IZMEĐU  TJELESNIH  ĆELIJA,  UMIRUJE  NERVNI  SISTEM,  USKLAĐUJE  LIJEVU  I  DESNU  MOŽDANU  HEMISFERU, UBRZAVA  METABOLIZAM  I  IMUNITET  ORGANIZMA,  POSPJEŠUJE  MIKROVASKULARNI  PROTOK  KRVI,  UBRZAVA ZACJELJENJE  TIJELA POSLIJE POVREDA I OPERATIVNIH ZAHVATA, RESTRUKTUIRA I REGENERIŠE DNK-A LANCE, UZ POSEBAN HARMONIČAN UTICAJ NA BILJKE I ŽIVOTINJE. LABORATORIJSKI EKSPERIMENTI UKAZUJU I DA SE UZ TAJ ENERGETSKI POTENCIJAL LIST OTKINUT OD MATIČNE GRANE MOŽE ODRŽATI U ŽIVOTU TOKOM DEVEDESET DANA, A PRIRODNO ODUMIRANJE ISTOG SE ZBIVA U ROKU OD SEDAM DO DESET DANA.

MNOGE NAUČNE STUDIJE PREDSTAVLJENE SU U KNJIZI RENOMIRANOG NAUČNIKA, DR KONSTANTIN KOROTKOVA  “NAUKA  POTVRĐUJE  REKONEKTIVNO  ISCJELJIVANJE”  (ENG.  SCIENCE  CONFIRMS  RECONNECTIVE HEALING).

 

Mnoge naučne studije predstavljene su u knjizi renomiranog naučnika, dr Konstantin Korotkova  “Nauka  potvrđuje  Rekonektivno  iscjeljivanje”  (eng.  Science  Confirms  Reconnective Healing).

Budući da sam pored naučnih studija, argumentovano i uz prikladnu dokumentaciju ukazivao da je Rekonekcija priznata kao vid integrativne i komplementarne zdravstvene brige u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama Zapadne Evrope, kao i da predstavlja energetsku metodu unapređenja zdravlja, 4 godine kasnije, u julu 2021. godine, iz Ministarstva zdravlja najzad primam pozitivan odgovor. Načelnik za zdravstvenu zaštitu Ministarstva Zdravlja Crne Gore, informisao me je da će predstavljena metoda Rekonekcije biti dodata kao dopuna Pravilnika o tradicionalnim i alternativnim metodama iscjeljivanja, pod članom 3, kategorijom II (Metode očuvanja i unapređenja zdravlja), pod rednim brojem 3. pod nazivom, REKONEKCIJA (Rekonektivno iscjeljivanje i Lična Rekonekcija). 

Tim aktom, otvara se nova i realna mogućnost, da se metoda Rekonekcije primjenjuje u zdravstvenim ustanovama, kao vid integrativne i komplementarne zdravstvene brige pri konvencionalnoj medicini. To je zapravo moguće da izvede bilo koja zdravstvena ustanova kao i druga pravna lica koja imaju rješenje organa državne uprave nadležnog za poslove zdravlja, za proširenje djelatnosti, odnosno za primjenu Rekonekcije, kao metode iscjeljivanja tijela i uma. Rekonekciju, kao metodu unapređenja zdravlja koja prednjači po njenoj efikasnosti u razvijenim gradovima SAD i Zapadne Evrope, ne bi trebalo posmatrati kao nezavisnu, već i kao vid integrativne i komplementarne zdravstvene brige.

U Crnoj Gori Rekonekcija je krenula da pravi prve korake. Mnogi ljudi su se uvjerili u njenu efikasnost i efekte. Van Crne Gore, metoda Rekonekcije i posla u vezi nje je naravno priznata i pripada integrativnoj i komplementarnoj zdravstvenoj brizi.  Budući da mi je Ministarstvo zdravlja Crne Gore pružilo “zeleno svijetlo”, vidim realnu mogućnost za sledeći korak, da sada omogućim Rekonekciju i u okviru zdravstvenih ustanova.

TRADICIONALNE I ALTERNATIVNE METODE ISCJELJIVANJA ZAPRAVO OBUHVATAJU ONE METODE I POSTUPKE PREVENCIJE, ZDRAVSTVENE NJEGE I REHABILITACIJE, KOJE BLAGOTVORNO UTIČU NA ČOVJEKOVO ZDRAVLJE ILI NJEGOVO ZDRAVSTVENO STANJE, A KOJE, U SKLADU SA VAŽEĆOM MEDICINSKOM DOKTRINOM, NISU OBUHVAĆENE METODAMA I POSTUPCIMA KONVENCIONALNE MEDICINE. 

William A. Tiller.jpg

Dr Vilijam Tiler 

     
Dr Vilijam Tiler (SAD) Profesor emeritus Univerziteta Stanford - Odsjek Materijalne Nauke. ~ Autor osam knjiga, 250 naučnih radova. Proveo je oko 34 godine u akademskoj zajednici. Vidi temu

Gary E. Schwartz.jpg

Dr Geri Švarc 

     
Dr Geri Švarc - direktor laboratorije za razvoj svijesti i zdravlja na univerzitetu Arizona. ~ Direktor Medicine, Neurologije, Psihijatrije, Psihologije i Hirurgije ~ direktor, Laboratorije za napredak svijesti i zdravlja. Vidi temu

Hiroshi Motoyama.jpg

Dr Hiroši Motojama

     

Naučnik, predavač i autor. Pronalazač je uređaja za identifikaciju meridiana i energije u čovjekovom tijelu (AMI - Apparatus for Meridian Identification)  kako bi se pročitao protok energije kroz meridijane tijelaVidi temu

Dr Eric Pearl.jpg

Dr Erik Perl

     
Želeći da Rekonektivno Iscjeljivanje™ približi drugima, priroda posla je Erika odvela u preko 100 zemalja u kojima je uticao na milione ljudi. Erik se nada da će jednog dana svi naučiti da pristupe toj prirodnoj darovitosti. Vidi temu

bottom of page